2010-11-18
 07:12:35

En rastlös själ firar jul


Nanne Grönvall är en rastlös själ. I juletid har hon nästan lika mycket att göra som tomten. I morgon är hon på plats i Ladan med många paket. Det första innehåller Sanne Salomonsen och Jenny Silver.

 

I morgon klockan 21.15 har "Nanne Grönvall show" premiär i Ladan, Båstad. Gäster 19–20 och 26–27 november är Sanne Salomonsen och Jenny Silver. Lotta Engberg kommer 3–4 och 10–11 december, Playtones 17–18 december.

Nöje. Fredag och lördag är det premiärhelg för Nanne Grönvalls show. Då är Sanne Salomonsen och Jenny Silver med på scenen. Valet av gästartister har gjorts i samarbete med önskemål från Ladan.

– Det är första gången jag framträder ihop med Sanne och Jenny, men vi har träffats tidigare. Detta ska bli otroligt kul. Vi har bollat idéer under hösten. Det blir både individuella grejer och sådant som vi gör ihop. Med tre rocktjejer på plats bygger konceptet på energi och humor.

 

Hon har framträtt i Ladan förr. Julshowat med Hasse "Kvinnaböske" Andersson och Jill Johnson. Hon minns att det brukar vara "ett fantastiskt drag".

 

– Men det är premiär för mig i Boarp med min egen julshow, säger Nanne i ett uppehåll mellan repetitionerna.

 

Hon lovar ös, med nytt och gammal, och förstås en del juliga nummer. Det ska bjudas överraskningar för publiken. Det är de olika gästbesöken i november och december garant för.

 

Nanne Grönvall ser fram mot den skånska julmaten också. Men det blir inte julbord var kväll. Dessutom är Nanne mjölkallergiker så hon kan inte äta vad som helst.

 

Hon är aktuell med singelsläppet "En rastlös själ" från albumet med samma namn. Denna vecka trillade den ur Svensktoppen, men albumet har sålt bra och hör till höstens toppnoteringar.

 

Som en genuint folkkär artist har hon mött publiken i många sammanhang: melodifestivaler, musikaler, shower och folkparkssomrar, "Diggiloo" och "Rhapsody in rock". Förra året var det med julturnén "Stjärnklart". Under sommaren och i hösen har hon turnerat med en egen show som sammanfattar de 25 första åren i showbusiness.

 

Nanne Grönvall har många bollar i luften. Det har hon alltid. Men eftersom hennes man Peter Grönvall spelar keyboard i bandet så är paret tillsammans. På vardagarna är de hemma. Eller jobbar.

 

– Jag älskar ju mitt arbete, förklarar hon.

 

Solodebuten på singel 1997 hette faktiskt "Kul i jul". Men om publiken får höra den är inte säkert. Hon har ju en hel del låtar på repertoaren vid det här laget.

 

Har du någon favorit i julrepertoaren?

 

– "Mössens julafton"!

 

Hon nynnar "tipp tapp" och skrattar.

 

I januari tar Nanne Grönvall paus. I en vecka. Sedan är det full fart med spelningar igen.


Källa: Helsingbords Dagblad

 

 

 

 KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: