2010-11-15
 18:29:41

Gefle Dagblad - Recension av konserten i Gävle 14/11


Nanne är en energikick
Nanne Grönvall väljer att fira sina 25 år som artist med en show om hennes karriär. Med bland annat 14 album, tio melodifestivalenbidrag och en egen krogshow bakom sig så har hon verkligen något att bjuda på.

 

Oväntat nog så är det inte fart och fläkt från första början, utan hon börjar lugnt med att säga några omsorgsfullt valda ord och klinka på sin gitarr. Men eftersom Nanne, som hon själv säger, är en rastlös själ tar det inte lång tid innan tempot höjs och bandet kommer in.

Både bandet och Nanne har en fantastisk utstrålning och de är verkligen synkade.

De spelar svängiga låtar om livet med glimten i ögat och på rim. Hon dansar och hoppar runt på scen och man verkligen känner att hon älskar musik, vilket gör att publiken känner samma sak. Den glada energin hon utstrålar smittar lätt av sig och man kan inte låta bli att le.

Om det är hennes 25 år som artist som har gjort att hon vågar bjuda på sig själv till hundra procent vet jag inte, med att det fångar åskådarnas intresse är säkert.

Nanne har ett minspel som verkligen förtydligar låtarnas innehåll och en jargong som är ren underhållning.

Det som gör konserten till en show är att hon sätter låtarna i ett sammanhang – innan hon ska sjunga så får hon med sina små historier om hennes liv oss att föreställa oss hur låten blev till. När hon ska sjunga en låt som är gjord av en annan artist så berättar hon vilken betydelse låten har för henne och hur det var när hon lyssnade på den som ung. De lugna berättelserna är en bra konstrast gentemot upptempo-låtarna.

För att skapa en ännu tydligare bild av hur hennes karriär har varit så visas ibland ett bildspel med gamla bilder på henne i bakgrunden. Det är inget märkvärdigt men det bidrar ändå till en trevlig stämning, och visst kan man inte låta bli att skratta lite åt 80-tals frisyrerna hon hade som ung.

Efter pausen blir föreställningen bättre och mer sammanhängande då hon berättar om schlageråren, hon tar även till ett klassiskt schlagerdrag och byter kläder.

Nanne vet hurhon ska få med publiken. När hon sjunger sista låten ”Håll om mig” står alla, gamla som unga, och dansar och sjunger med. Hon lever verkligen upp till sitt rykte som en av Sveriges mest folkkära artister.


Källa: Gefle Dagblad

 

 

 


Malin
PUBLICERAT: 2010-11-16, 17:44:32

Jag läste vår andra dagstidning och måste säga att den var väldigt negativ! Det gillas inte!KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: