2010-07-09
 17:57:32

Killebom recension: Nanne lockade storpublik


Killebomfestivalen 2010 fick en kanonstart med Nanne Grönwalls intensiva show på Stortorgets scen. Nanne är favorit hos både den äldre och den yngre publiken.

Efter 25 år som artist har Nanne Grönwall gjort det mesta i musikväg. Hon har vunnit den svenska Melodifestivalen och kommit trea i den stora finalen, exempelvis. Nu har hon också sparkat i gång 2010 års Killebomfest på Stortorget.

Hon klev in på scenen exakt klockan åtta. Sedan var det full fart på energiknippet i drygt en timme.
Publiken var blandad eftersom gårdagens artistframträdanden hade en familjeinriktning. Naturligtvis stod småflickorna längt fram i publikhavet, men i raderna precis bakom stod mammor och pappor.
– Nanne Grönwall har en väldigt varm utstrålning som gör att hon går hem hos de flesta, säger kultursamordnaren Sofia Lenninger.
– Hon är en vanlig människa och det märker publiken.
Kultursamordnaren berättar att just Nanne Grönwall var en de allra första artister som hon tänkte på när hon fick veta att Killebomfestens första dag skulle vara familjeinriktad.
– Jag ringde hennes manager rätt omgående och jag fick ett väldigt snabbt klartecken. Och det är jag glad för i kväll.
– Nanne var för övrigt den allra första artisten i årets startfält som tackade ja till Killebom.
– Och med henne och tjejgruppen Calaisa, som framträdde vid eftermiddagens invigning, tycker jag att den här festen har fått en bra start.
Att hon är en populär artist gick inte att ta miste på. De flesta i publiken, ung som gammal, på det minst sagt välfyllda Stortorget sjöng med i hennes välkända sånger.
Nanne Grönwall slog igenom redan 1986 när hon med gruppen Sound of Musik (tillsammans med maken Peter Grönwall och Angelique Widengren) kom på fjärde plats med låten Eldorado i Melodifestivalen.
Tio år senare vann hon den svenska uttagningen med One More Times Den vilda, som sedan slutade trea i Eurovision Song Contest.
Men hennes mest kända låtar är troligen Avundsjuk och Håll om mig. Den senare kom fyra i brittiska (!) Melodifestivalen 2001.

Källa: BLT





KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: