2010-11-14
 22:03:25

Gefle Dagblad - Inför konserten på Gävle konserthus


En rastlös själ summerar sina 25 år i rampljuset

Tycker ni att det känns iskallt med kvalmatchen på Strömvallen och struntar i hur det går? Tja, då finns ju alternativet att kliva in i stugvärmen näst intill i stället. Energiknippet Nanne Grönvall gästar "konservburken" och då lär tempot skruvas upp ordentligt.
"En rastlös själ" heter hennes nya album som innehåller helt nyskrivna låtar i klassisk Nannestil och även tolkningar av Tomas Ledins ”I natt är jag din” och Ted Gärdestads ”Himlen är oskyldigt blå”.


Nå, Nanne, är du en rastlös själ?
– Visst är det så, titeln stämmer på pricken. Om jag vore en fisk skulle det vara en bläckfisk, fast jag har nog insett att jag inte har tio armar.


Folkkära Nanne är ute på en turné där hon i en mix av konsert och show sammanfattar sina 25 år som artist. Alltid tillsammans med sin man, Peter Grönvall (sonen till Abba-Benny). Först var det gruppen Sound of Music, vars debutalbum kom 1986 och där bidragen i Melodifestivalen hette "Ännu en dag" (fyra -86) och "Alexandra" (fyra -87).
Därefter, sedan Angelique Widengren lämnat plats för Maria Rådsten som tredje länk, blev det One More Time med låtar som "Highland" och "Den vilda", som vann Melodifestivalen 1996 och slutade trea i Oslo-finalen.. Året dessförinnan skrev hon tillsammans med Peter och Maria bidraget "Det vackraste" som Cecilia Vennersten tog till andraplats i tävlingen.


1998 gjorde Nanne solodebut i tävlingen med "Avundsjuk, med en fjärde plats som resultat. Därefter har hon medverkat som soloartist i tävlingen ytterligare tre gånger; 2003 med "Evig kärlek", 2005 med "Håll om mig" (tvåa) samt 2007 med "Jag måste kyssa dig".


Ja, som synes finns det en guldgruva att ösa ur från hennes 25-åriga karriär.
– Jag har världens bästa jobb, säger Nanne. Älskar verkligen både musiken och publiken. Och det känns lyxigt att vara ute på turné med folk omkring en som sköter ljus, ljud och rekvisitan. Med oss har vi också en stor bildskärm som visar axplock från det jag varit med om genom åren sen jag slutade som telefonist och satsade på detta. Det känns som jag skulle orka 25 år till.


Nanne har ett band med sju personer med sig och gläder sig speciellt åt att fem av dessa är tjejer. Hon kan inte erinra sig att hon uppträtt i Konserthuset någon gång, men i Gävle har hon varit flera gånger.
– Ja, det har hänt i disko- och nattklubbsmiljöer, skivsignering i Valbo köpcentrum och företagsspelningar. Så nu ska det bli skojigt att få göra en spelning i ert konserthus som också blir avslutningen på turnén.


Fullt ös, höga klackar, klädbyten, attitydstark rock, folkkära låtar, glittrig schlager och många skratt utlovas.
Den 19 november börjar hennes julkonserter i Båstad fram till och med 18 december med gästartister som Sanne Salomonsen, Jenny Silver, Lotta Engberg och The Playtones.
– En månad på samma plats, det ska bli kul det också.

Källa: Gefle Dagblad

 

 

 

 


Helena
PUBLICERAT: 2010-11-14, 22:36:16

"Först var det gruppen Sound of Music, vars debutalbum kom 1986 och där bidragen i Melodifestivalen hette "Ännu en dag" (fyra -86) och "Alexandra" (fyra -87)."- Ännu en dag? Helt säker på det? x)


Lina
PUBLICERAT: 2010-11-14, 23:07:40 | URL: http://nanneonline.blogg.se/

Helena: Han slant... hahaha x)KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: